Aktivnosti

28 Nov

Sklopljen Sporazum o partnerstvu radi razvitka gospodarstva u Hercegovini

25.11.2016. - Sklopljen Sporazum o partnerstvu radi razvitka gospodarstva u Hercegovini

Ju─Źer je u prostorijama INTERA Tehnolo┼íkog parka u Mostaru, sklopljen Sporazum o suradnji s ciljem uspostave Mre┼że za konkurentnost Hercegovine izme─Ĺu partnera: REDAH, SPARK, INTERA, Drvni klaster Hercegovine i Turisti─Źki klaster Hercegovine.
Sporazum je sklopljen u okviru REDAH-ovog projekta HIVES (High ÔÇô Level Innovation for a Value ÔÇô Driven Exploitation of a Joint S3 in the Adriatic Area) koji je odobren za financiranje u sklopu programa Jadranske prekograni─Źne suradnje 2007-2013, ciljanog natje─Źaja Europske strategije za Jadransko-jonsku regiju (EUSAIR).

Cilj ovog Sporazuma je doprinijeti ja─Źanju konkurentnosti i razvitaka gospodarstva na podru─Źju cijele regije Hercegovine te ja─Źanje Hercegovine kao gospodarske regije. Sporazumom ─çe se stvoriti okvir za budu─çu me─Ĺusobnu suradnju u okviru koje ─çe lokalni partneri zajedni─Źki raditi na ja─Źanju konkurentnosti Hercegovine kao gospodarske regije te ─çe se zajedni─Źki raditi na njenoj promociji i potencijalima.
Ovo je jo┼í jedan u nizu REDAH-ovih projekata kojima neprekidno rade na razvitku gospodarstva cijele Hercegovine te na uspostavljanju veza i partnerstva radi ┼íto boljih rezultata. 

back to top