Aktivnosti

24 Okt

Održan sastanak s predsjednikom Vlade HBŽ

24.10.2016. -  Održan sastanak s predsjednikom Vlade HBŽ

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić primio je danas Zdravka Vojvodića, predsjednika Udruženja drvnog klastera Hercegovina (DKH), Osmana Macića, predsjednika Skupštine Udruženja DKH sa suradnicima,Marijana Pašalića,člana Upravnog odbora DKH i Ivana Krstanovića,člana Udruženja DKH.

Sastanku su nazočili i savjetnik predsjednika Vlade za gospodarstvo i financije, Zdravko Markov, predstavnik ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Stipe Perković i predstavnica ministarstva gospodarstva Jovanka Sabljić.

Predsjednik Vlade upoznao je nazočne sa značajem šumarstva za županiju te činjenicom da na šumsko zemljište Hercegbosanske županije otpada 60 % prostora na kojem se godišnje posiječe 40 000 kubnih metara različitih drvnih sortimenata.

Predstavnici Udruženja drvnog klastera Hercegovina informirali su predsjednika i nazočne sa značajem i ulogom klastera kao i pokrenutom inicijativom osnutka Centra izvrsnosti za drvo koji će biti smješten u Mostaru.

Centar bi obrazovao srednjoškolski kadar potreban za tržište rada čime bi se stvorila pretpostavka da se stanje u drvnoj industriji podigne na viši stupanj finalizacije u proizvodnji čime bi se pomoglo i u rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću svi kojima je djelatnost vezana uz  drvnu industriju i šumarstvo.

Predsjednik Vlade podržao je inicijativu Udruženja drvnog klastera u nadi da će sve zainteresirane strane u okviru svojih obveza doprinijeti njenoj realizaciji što bi u konačnici rezultiralo jačanjem drvnog sektora i otvaranjem novih radnih mjesta

back to top