NAŠE NOVOSTI

AKTIVNOSTI

No ACF gallery field data found

SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški ispraća prvu generaciju stolara

20/11/2023

U sklopu projekta ,,Poboljšanje konkurentnosti i promocija drvnog sektora na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) kroz nove organizacijske procese” implementiranog 2017-2018 godine kojeg je sufinancirala Europska Unija u okviru zajedničkog programa Europske Unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal., u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića u Ljubuškom je pokrenut trogodišnji smjer stolar kao i drvodjeljski tehničar dizajner.

SSŠ Ruđera Boškovića uz ozbiljan rad i predano učenje kvalitetnog i jako potrebnog kadara na tržištu rada kad je u pitanju drvni sektor ispraća prvu generaciju maturanata stolarskog usmjerenja.

Preko projekta, nabavljene su i specijalizirane licence programa za tehničku pripremu koje omogućuju projektiranje različitih jednostavnih i složenih finalnih proizvoda, dok su radionice u SSŠ Ruđera Boškovića opremljene raznim strojevima i alatima. Kroz aktivnosti projekta obavljena je i obuka dvanaest novih instruktora i dva profesora koji će kroz obuku učenika u školi i na praktičnom radu u velikoj mjeri doprinijeti formiranju što boljeg kadra. Praktični dio nastave se održavao u firmama članicama klastera Coral Interijer Mostar, Lignum Mostar, Maoles Mostar, MGI Ekus Ljubuški , Rain Čitluk i TTD Dolac Šuica. Ove firme članice su donirale većinu materijala i građe potrebnog za održavanje nastavnog plana i programa.

Zahvaljujući ovom pilot projektu ovaj smjer je jako postao popularan te se svake godine sve više učenika upisuje na strukovne smjerove u drvnom sektoru.


Drvni Klaster Hercegovina

Bulevar narodne revolucije 15
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
SVI KONTAKTI
POLITIKA PRIVATNOSTI
PRAVNO OBAVJEŠTENJE
© 2023 DKH | Drvni klaster Hercegovina. Sva prava pridržana.
Powered by ITO
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram