NAŠE NOVOSTI

AKTIVNOSTI

No ACF gallery field data found

Završena obuka za tehničku pripremu proizvodnje

20/11/2023

Stjecati vještine korištenja suvremenih računalnih alata jedan je od preduvjeta napredovanja u karijeri u gotovo svim sektorima. Iznimka nije ni drvna industrija koja se često suočava s nedostatkom kadra, a posljednjih godina se zanimanje specijaliste za tehničku pripremu proizvodnje namještaja pokazalo iznimno traženim na tržištu rada. Upravo se zato posljednjih mjesec dana u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održavala obuka za tehničku pripremu proizvodnje namještaja korištenjem računalnog alata koju je organizirao Drvni klaster Hercegovina, u suradnji s partnerima, INTERA Tehnološkim Parkom i Gospodarskom komorom FBiH te poduzećem Hera d.o.o. Mostar.
Ukupno 22 polaznika kroz susrete u popodnevnim terminima i vikendom upoznali su se s programom i njegovim karakteristikama te načinom pohranjivanja konstrukcija i okova u bazu. Kroz rad s iskusnim predavačem, polaznici su se dotaknuli konstrukcije namještaja, postavljanja konstrukcijskog i ukrasnog okova, izrade tehničkih nacrta te izvoza materijala i elemenata. Program obuke obuhvatio je i CNC postprocesor, izradu naljepnica za proizvodnju te izradu ponuda. Kroz praktičan rad i dodatne zadatke polaznici su stekli vještine korištenja računalnog programa kojeg koriste neka od najuspješnijih poduzeća iz drvno-prerađivačkog sektora, a ovim vještinama će postati konkurentniji na tržištu rada.
Ove aktivnosti su dio projekta „Jačanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora u Hercegovini" koji  je podržan u okviru EU4Business projekta u Bosni i Hercegovini.
EU4Business je projekt Europske unije, koji s ciljem jačanja ekonomije BiH potiče razvoj ciljanih sektora. Projekt je vrijedan 16,1 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija s 15 milijuna eura i Savezna Republika Njemačka s 1,1 milijun eura. Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP od travnja 2018. do ožujka 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH, koje podržava Vlada SR Njemačke. Za više informacija o EU4Business projektu posjetite: www.eu4business.ba

Drvni Klaster Hercegovina

Bulevar narodne revolucije 15
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
SVI KONTAKTI
POLITIKA PRIVATNOSTI
PRAVNO OBAVJEŠTENJE
© 2023 DKH | Drvni klaster Hercegovina. Sva prava pridržana.
Powered by ITO
phone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram